Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2007

1η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ: ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ


1. Ή καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Το παιδί πρέπει να μάθει να πλένει τα χέρια του πριν από κάθε γεύμα, να κάνει μπάνιο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, να βουρτσίζει τα δόντια του πρωί και βράδυ, να έχει περιποιημένα νύχια και μαλλιά και να φορά καθαρά ρούχα. Ένα παιδί που έμαθε να είναι καθαρό από μικρό, θα είναι καθαρό για όλη του τη ζωή.

2, Ένα παιδί πρέπει να μάθει από νωρίς την τάξη. Ακόμη κι αν υπάρ­χει οικιακή βοηθός στο σπίτι, οφείλει vα τακτοποιεί μόνο του το δω­μάτιό του, στην αρχή βάζοντας τα παιχνίδια στη θέση απ' όπου τα πήρε και στη συνέχεια φτιάχνοντας το κρεβάτι του.

3. Επίσης, πρέπει να μάθει από νωρίς να μοιράζεται τα παιχνίδια του, τις καραμέλες του, τα βιβλία του. Είναι ή καλύτερη υποθήκη για τη μελλοντική του γενναιοδωρία.

4. Οι Αγγλίδες παραμάνες πρεσβεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να τα βλέπουμε και όχι να τα ακούμε. Αν και στη χώρα μας θεωρείται «προσόν» το παίδι να είναι ζωηρό, τούτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να φωνασκεί και να κάνει αισθητή την παρουσία του με φωνές, τσιρίδες ή κλάματα.

5. Ή στάση του σώματος του παιδιού πρέπει να είναι ορθή. Παρ' ότι τα παιδιά σήμερα περνούν τον περισσότερο καιρό μπροστά στην τηλεόραση ή κυρτωμένα επάνω στα μαθήματα τους, καλό είναι να μάθουν να κάθονται όρθια. Γι' αυτό ιδεώδης είναι ή φυσική άσκηση (χορός,γυμναστική, κολύμβηση, κλπ.).

6. Όταν το παιδί συναντά για πρώτη φορά έναν ενήλικο, πρέπει να σηκώνεται, να δίνει το χέρι του για χειραψία, να κοίτα τον συνομιλητή στα μάτια και να απευθύνεται σ' αυτόν μόνον στον πληθυντικό, χρησιμοποιώντας το επίθετο του.

7. Στο τραπέζι δεν πρέπει να επιπίπτει λαίμαργα στο φαγητό πριν αρχίσει ή οικοδέσποινα, να μιλά με γεμάτο το στόμα, να διακόπτει τη συζήτηση των ενηλίκων, να τοποθετεί τους αγκώνες του επάνω στο τραπέζι, να βάζει το χέρι στη μύτη ή να διαμαρτύρεται ιδιότροπα για το φαγητό.

8. 'Οφείλει να ευχαριστεί όταν λαμβάνει ένα δώρο, ακόμη κι αν δεν του αρέσει. Εάν αρνείται, υπάρχει μια μέθοδος: Nα του εξηγήσουμε ότι αν δεν λέει «ευχαριστώ», ίσως τα επόμενα δώρα πού του αποστα­λούν να χαθούν στο Ταχυδρομείο. Μαθαίνει να κτύπα την πόρτα πριν εισέλθει σε έναν χώρο. Πρέπει να γνωρίζει oτι ή κλειστή πόρτα οριοθετεί έναν ιδιωτικό χώρο πού απαι­τεί σεβασμό. Για να δώσουμε το καλό παράδειγμα, κτυπούμε την πόρ­τα του δωματίου του πριν εισέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Free cellphonesverizon cell phones