Τρίτη 31 Ιουλίου 2007

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ


Παρακάτω παραθέτω ένα κορυφαίο άρθρο από έναν μεγάλο έλληνα ηθοποιό, τον Ηλία Λογοθέτη, ο οποίος αντιλαμβανόμενος το ρόλο και τις ευθύνες που έχει απέναντι στην κοινωνία δίνει με έμεσσο τρόπο κάποιες συμβουλές. Καλό είναι και άλλοι καλλιτέχνες που άφησαν ιστορία στη χώρα μας, αντί να δίνουν μαθήματα βωμολοχίας και εξευτελισμού, να αντιληφθούν τις ευθύνες που΄απορρέουν από την κοινωνική θέση που τους κατέταξε ο λαός μας.

" Η έννοια του πολιτισμού και η υλοποίηση του δεν είναι καμία ουτοπία ούτε εξαρτώνται από τα έργα πολιτισμού που παρουσιάζει μια χώρα, όπως θέατρο, μουσεία, διαλέξεις, παραστάσεις, Επιδαύρους, εκδόσεις κ.λπ. Είναι μια καθημερινότητα που διαπερνά και χαρακτηρίζει όλες τις εκδηλώσεις ενός λαού που κινείται σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό χώρο. Και εν πολλοίς διαγράφει το μέλλον του. Ο πολιτισμός δεν είναι για τους λίγους, δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα όπου συμμετέχουν συγκεκριμένες ομάδες και μόνον ή μόνο ιθύνοντες. Είναι το σύνολο εκδηλώσεων ενός λαού. Για παράδειγμα, τι νόημα έχει μία παράσταση στην Επίδαυρο, όταν πετάμε τα αποτσίγαρα και τα αποφάγια από τα παράθυρα των αυτοκινήτων; Όταν ο ένας «μουντζώνει» τον άλλο στο δρόμο; Τι νόημα έχει μία διάλεξη ή μια συναυλία, όταν η θάλασσα που μας περιβάλλει είναι γεμάτη αποτσίγαρα και πλαστικές σακούλες; Τι νόημα έχουν τα πανεπιστήμια και οι σχολές, όταν η νεολαία μας εθίζεται σε ανώφελα ξενύχτια, καταναλώνοντας ακατάλληλα ποτά; Τι νόημα έχουν όλα, όταν ένας ολόκληρος λαός είναι καθηλωμένος στην πολυθρόνα, παρακολουθώντας απαθής να καίγεται η χώρα του;
Ο πολιτισμός, λοιπόν, είναι μια συγκεκριμένη πορεία ενός λαού που έχει άμεση σχέση με τον ψυχικό του κόσμο, με το πώς βλέπει την καθημερινή του ζωή σε σχέση με τους συνανθρώπους του".

Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΕΣ ΣΤΑ ΜΩΡΑ


Παρακάτω παραθέτω 6 βασικές πληροφορίες (3 για αγόρια και 3 για κορίτσια) που αφορούν το σωστό τρόπο αλλαγής της πάνας ενός μωρού. Η αλλαγή έχει κι αυτή τη δική της τεχνική τόσο για να μην ενοχλεί το μικρό, όσο και να αποτελεί πάντα μια ευχάριστη διαδικάσια για τους γονείς.


ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ:


  1. Βάλτε ένα καθαρό πανί κάτω από το πέος του.

  2. Σηκώστε και καθαρίστε την περιοχή κάτω από το περίνεο (όρχεις) του παιδιού κάθε φορα που αλλάζετε πάνα.

  3. Όταν του φοράτε την καινούρια πάνα κατευθύνετε το πέος του κατακόρυφα και όχι πλάγια, για να μην υπάρξουν διαρροές.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ:


  1. Καθαρίστε από την κορυφή των χειλέων του αιδίου και προς τα κάτω με κατέυθυνση στον πρωκτό, ελέγχοντας τις μεταξύ τους πτυχές.

  2. Αν παρατηρήσετε μια κολλώδη ουσία στις πτυχές του κόλπου, απλά καθαρίστε την. Είναι μια ουσία που προστατεύει το δέρμα του βρέφους και πιθανότατα θα ξαναβρεθεί, αφού εκκρίνεται από τον κόλπο.

  3. Σε κάθε μεγάλο μπάνιο, ξεπλύνετε καλά τυχόν υπολλείματα σαπουνιού του δέρματος. Ευθύνονται για λοιμώξεις του οροποιητικού στα κορίτσια.
 
Free cellphonesverizon cell phones